середа, 08 червня 2011 09:26

Євро почав дешевшати відносно долара

Євро почав дешевшати відносно долара

Ієна дорожчає під час торгів у середу по відношенню до всіх 16 найбільш активно торгованих валют світу після того, як Міжнародний валютний фонд (МВФ) заявив, що його кредит Португалії в розмірі 26 млрд євро несе з собою певні ризики.

Попит на ієну як валюту "тихої гавані" також підтримують коментарі голови Федеральної резервної системи (ФРС) Бена Бернанке, що виявилися не такими позитивними, як очікували ринки, повідомляє Bloomberg.

Курс євро до 8:00 у середу становив $ 1,4662 порівняно з $ 1,4698 за підсумками сесії 7 червня в Нью-Йорку.

У парі з ієною єдина європейська валюта подешевшала до цього часу до 117,32 з 117,67 ієни напередодні.

Вартість долара по відношенню до японської нацвалюти знизилася до 8:00 до 80,00 з 80,09 на кінець торговельного дня в Нью-Йорку у вівторок.

Реформи, за умови яких Португалії надається кредит МВФ, ймовірно, не зможуть заспокоїти ринки, в той же час вони зроблять негативний тиск на фінансовий стан держави, вважають в МВФ.

"Зокрема, короткострокові ризики рефінансування для уряду представляють ризики закриття або погіршення доступу на ринки казначейських векселів", - наголошується в доповіді МВФ від 17 травня, яке було опубліковано на сайті фонду у вівторок.

МВФ схвалив надання 26 млрд євро Португалії 20 травня в рамках міжнародної програми допомоги обсягом 78 млрд євро.

Зниженню євро з максимального рівня за 4 місяці в парі з доларом сприяють слова міністра фінансів Німеччини Вольфганга Шойбле про те, що власникам грецьких держоблігацій, ймовірно, доведеться внести істотний внесок на другому етапі фінансової підтримки Греції.

Між тим Бернанке вважає, що американській економіці, пожвавлення якої залишається "разочаровивающе повільним", як і раніше потрібна підтримка. Разом з тим він не бачить ознак настання другої хвилі рецесії і очікує прискорення зростання в II півріччі. 

Зараз ви читаєте новину «Євро почав дешевшати відносно долара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі