вівторок, 25 жовтня 2011 09:35

Євро дорожчає до більшості валют, але експерти попереджають про його падіння

Євро дорожчає до більшості валют, але експерти попереджають про його падіння

Курс євро до долара і більшості інших найбільш активно торгованих валют світу знижується під час торгів у вівторок в очікуванні даних про довіру споживачів до економіки Німеччини і Франції.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Важливим фактором для динаміки єдиної валюти у вівторок також будуть очікування плану рекапіталізації банків і подолання боргової кризи, який має бути оприлюднений за підсумками додаткового саміту європейських лідерів 26 жовтня.

"На вирішення боргового кризи в Європі буде потрібно від п'яти до десяти років. Навіть якщо на завтрашньому саміті буде прийнято якесь рішення, воно не змусить усі проблеми зникнути в одну мить. Я очікую зниження євро", - заявив ринковий економіст Mizuho Corporate Bank Ltd .в Токіо Дайсуке Каракама.

До 8:00 у вівторок єдина валюта торгувалася біля позначки $ 1,3902 порівняно з $ 1,3929 за підсумками торгів у Нью-Йорку в понеділок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро подорожчав на 3 копійки, курс долара майже не змінився - міжбанк

Пара євро / ієна до цього часу перебувала біля позначки 105,80 ієни проти 105,99 напередодні.

Курс долара по відношенню до японської нацвалюти становив до цього часу 76,10 в порівнянні з 76,11 ієни на закриття сесії 24 жовтня.

Передбачають, що індекс споживчої довіри у Франції опустився в жовтні до мінімуму з грудня 2008 року - 78 пунктів.

Разом з тим експерти, опитані Bloomberg, очікують, що індекс довіри споживачів до економіки Німеччини, що розраховує GfK, упав у поточному місяці до 5,1 пункту, найнижчої позначки з жовтня минулого року.

"У єврозоні в 2012 році почнеться рецесія. Всі одночасно затягують пояси, тому нас не повинні дивувати дані, що свідчать про про рецесію", - зазначив старший валютний аналітик Westpac Bankinkg Corp. В Сіднеї Шон Келлоу.

Німецький парламент у вівторок розгляне дві моделі фінансування європейського стабфонду: за рахунок страхування частки вкладених країнами ЄС коштів або за рахунок капіталу європейських і не європейських державних і приватних інвесторів.

Зараз ви читаєте новину «Євро дорожчає до більшості валют, але експерти попереджають про його падіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі