субота, 09 березня 2013 06:03

Енергетична політика України наразі зазирає у Кремль — експерт

Енергетична політика України наразі зазирає у Кремль — експерт
Фото: tvi.ua

Енергетична стратегія нашої держави не є незалежною й переважно орієнтується на Москву. Така позиція чинної влади в Україні засмучує більшість вітчизняних фахівців у сфері енергетики.

Про це в ефірі телеканалу ТВі сказав експерт у галузі енергетики Олександр Нарбут.

Нарбут, зокрема, заявив, що Україна не має власної позиції щодо перебування у Європейському енергетичному співтоваристві.

"Сьогоднішня позиція України, яка знаходить своє відображення у заявах президента та деяких представників енергетичного сектора, показує, що це своєрідна похідна від пропозиції Росії", - зазначив експерт.

За його словами, це найнеприємніше, що сьогодні можуть спостерігати експерти.

Нарбут зауважив, що нашій державі потрібно самостійно визначитися, що можна здобути внаслідок участі в Європейському енергетичному співтоваристві.

"Як такої рельєфної стратегічної позиції  в Україні не вибудовано. Країна сама повинна відповісти на питання, що може вона здобути внаслідок участі в Європейському енергетичному співтоваристві", - наголосив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Енергетична політика України наразі зазирає у Кремль — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі