понеділок, 04 березня 2013 14:00

Україна хоче оголосити ще кілька конкурсів на розробку газових родовищ

Україна хоче оголосити ще кілька конкурсів на розробку газових родовищ
Фото: oilngases.ru

У 2013 році планується оголошення кількох конкурсів на розробку додаткових ділянок з родовищами газу.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков під час зустріч з генеральним директором ГД "Енергетика" Філіпом Лоу в рамках робочого візиту до Брюсселю, що відбувся 1-2 березня.

Як передає прес-служба Мінприроди, Проскуряков заявив, що "одним із пріоритетних завдань, визначених урядом та президентом України, є забезпечення енергетичної незалежності нашої країни".

За його словами, у цьому контексті розглядається кілька основних шляхів досягнення цієї мети: відновлення роботи на старих свердловинах, що залишилися з часів СРСР, із застосуванням нових технологій; зменшення споживання газу завдяки застосуванню енергоощадних технологій; видобуток нетрадиційних видів газу (газ глибоководного шельфу, щільних порід, сланцевий газ і метан вугільних порід).

/media/video/485460/1_485460.mp4

Міністр зауважив, що за оцінками експертів, поклади нетрадиційного газу в Україні сягають десятків трильйонів кубометрів, однак Україні необхідна технічна та фінансова допомога для проведення кваліфікованої роботи.

Він повідомив, що у цьому зв'язку розпочато формування законодавства та практична реалізація проектів з розвідки та видобування нетрадиційного газу із залученням таких провідних компаній, як Exxon Mobil, Royal Dutch Shell, Chevron та ENI.

Проскуряков додав, що у Західній Україні започатковано роботу компанії ENI, якій виділено для подальших розробок 9 ліцензованих ділянок.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче оголосити ще кілька конкурсів на розробку газових родовищ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі