середа, 17 жовтня 2012 15:42

Експерт: звикли до мобільного - звикнемо й до безготівкових розрахунків

Експерт: звикли до мобільного - звикнемо й до безготівкових розрахунків
Дмитро Сологуб: Поступово зменшити частку готівки - здорова ідея. Фото: flifi.org.ua

В Україні варто поступово збільшувати частку безготівкових розрахунків.

Таку думку висловив фінансовий аналітик Дмитро Сологуб в ефірі "Ера-FM".

"Поступово зменшити частку готівки - здорова ідея. Так відбувається скрізь: навіть деяких в країнах колишнього Радянського Союзу частка безготівкових платежів і кількість людей, які отримують зарплату на картки збільшуються ", - сказав він.

За його словами, населення з часом адаптується до такої форми розрахунків.

"Старше покоління людей раніше думало: як важко натискати кнопки на телефоні для смс, що це таке, як це? Зараз серед людей старшого покоління досить складно знайти людей, які не користуються мобільним телефоном. Це питання часу і звикання ", - зазначив Сологуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров захотів більше зерна: "Це завдання на перспективу"

Нагадаємо, глава ради Національного банку України (НБУ) Ігор Прасолов заявив, що пересічні громадяни не відчують обмеження розрахунків готівкою.

Відзначимо, 18 вересня Верховна рада підтримала проект закону щодо функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових розрахунків.

Крім того, парламент надав Нацбанку повноваження встановлювати максимальні ліміти готівкових платежів при розрахунках за товари і послуги.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: звикли до мобільного - звикнемо й до безготівкових розрахунків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі