середа, 18 вересня 2013 16:54

Експерт заспокоює: різкого падіння гривні цього року не буде

Експерт заспокоює: різкого падіння гривні цього року не буде
Експерт не прогнозує суттєвих змін на валютному ринку до кінця року. Фото: profi-forex.org

Ситуація на валютному ринку України до кінця року не зазнає істотних змін. Курс національної валюти буде коливатися в межах 8,1-8,3 грн/$.

Таку думку висловив фінансовий аналітик Олександр Михайленко в ефірі Першого ділового каналу.

"Думаю, кардинальних змін не буде. До кінця року ми можемо побачити діапазон 8,1-8,3. Прогнозувати девальвацію немає приводів", - сказав Михайленко.

За його словами, плачевний стан макроекономічних показників тисне на курс гривні, однак девальваційні настрої громадян - більш сильний фактор.

"Такі приводи будуть, якщо ми побачимо черги людей, що стоять до обмінників, щоб купити долар. Це індикатор думки населення про стабільність системи. На нього потрібно звертати особливу увагу", - зазначив Михайленко.

Нагадаємо, на Московській біржі відбулися перші торги гривнею. На думку скарбника одного з українських банків, Росія отримала можливість у будь-який момент обвалити гривню.

Раніше Сбербанк Росії спрогнозував, що валютна криза в Україні в період з липня 2013 по липень 2014 року може статися з ймовірністю 82%.

Зараз ви читаєте новину «Експерт заспокоює: різкого падіння гривні цього року не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі