пʼятниця, 09 листопада 2012 17:16

Експерт розповів, як Україна може легко вийти на 3% ВВП

Експерт розповів, як Україна може легко вийти на 3% ВВП
Олександр Савченко: Можна зробити елементарні речі. Фото: radiosvoboda.org

Розбудова в Криму туристичної інфраструктури зможе забезпечити економічне зростання в Україні на рівні 2-3%.

Таку думку висловив колишній заступник міністра фінансів, екс-заступник голови Національного банку України (НБУ), ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко в ефірі "Ера-FM".

"Можна зробити елементарні речі. Наприклад, розпочати програму "Туризм-2015". Будувати дорогу з Києва до Криму. Інвестувати трошки в водопостачання та каналізацію. Декілька мільярдів доларів вистачить, щоб зробити в Криму ідеальну екологічну систему. Це копійки, держава може сама профінансувати", - сказав він.

За його словами, при виконанні цієї програми треба заборонити використання імпорту.

"Лише українські гроші, які ми можемо емітувати. Нічого погано в цьому немає ... Ми накупили будівельної техніки вже стільки, що можемо заасфальтувати всю земну кулю ... За моїми розрахунками, це дасть можливість підтримувати економічне зростання на рівні 2-3%", - зазначив Савченко.

Експерт наголосив, що має бути реалізована й інша програма - енергозаощадження. Вона, на думку Савченка, може дати ще більший економічний ефект.

Нагадаємо, раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко заявив, що Україні не вдасться вийти на заплановані 3,9% ВВП, незважаючи на нульову інфляцію в жовтні.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як Україна може легко вийти на 3% ВВП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі