середа, 30 січня 2013 11:53

Експерт розповів, коли Україні перестануть давати гроші та буде дефолт

Експерт розповів, коли Україні перестануть давати гроші та буде дефолт
Фото: glavcom.ua

Іноземні інвестори перестануть вкладати гроші в Україну, коли її золотовалютні резерви опустяться нижче за $18 млрд.

Про це заявив фінансовий фінансовий аналітик, керуючий партнер інвестиційної компанії "Capital Times" Ерік Найману ефірі Українського радіо.

"При падінні валютних резервів нижче певної позначки Україні перестануть давати борги - і ми підемо прямо до дефолту. Я думаю, якщо буде 18 мільярдів, то тут ми і зустрінемо проблеми з боку міжнародних інвесторів. Тобто спускатися ще є куди, але цей рух має межі", - сказав Найман.

У свою чергу фінансовий аналітик Віталій Ваврищук підкреслив, що близько половини золотовалютних резервів Національного банку України (НБУ) становлять кредити Міжнародного валютного фонду (МВФ).

"Із загальної суми у 24,5 мільярда приблизно половина - це кредити Міжнародного валютного фонду. Тобто власних ресурсів у Національного банку близько 12-13 мільярдів доларів. Саме тому потреба рефінансувати ці кредити є настільки гострою. І саме тому уряд дуже категорично налаштований відновити співпрацю з міжнародним кредитором", - вважає Ваврищук.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, коли Україні перестануть давати гроші та буде дефолт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі