вівторок, 15 січня 2013 10:48

США очікує дефолт у середині лютого - Мінфін країни

США очікує дефолт у середині лютого - Мінфін країни
Фото: forexaw.com

У США на початку березня можуть оголосити дефолт, якщо американський конгрес не вирішить питання про підвищення стелі держборгу.

Про це йдеться в листі міністра фінансів країни Тімоті Гайтнера спікеру нижньої палати конгресу Джону Бонеру.

Лист опублікований на сайті Міністерства фінансів США.

Як зазначив Гайтнер, надзвичайні заходи, які вживає міністерство, до зазначеного часу будуть вичерпані. Для того, щоб уникнути ризику дефолту і збоїв у платежах, конгресу слід якомога раніше вирішити питання з лімітом держборгу.

У листі також йдеться, що уряд США нині здійснює близько 80 млн відокремлених платежів в місяць. Сюди входять виплати по соціальному забезпеченню і медичному обслуговуванню, військові зарплати і пенсії, допомоги з нагоди стихійних лих, плата за товари, які держава купує за контрактами з малим та великим бізнесом, і багато іншого. Якщо проблема ліміту держборгу не буде вирішена, ці платежі виявляться під питанням, що створить серйозні економічні труднощі для мільйонів фізичних та юридичних осіб по всій країні.

Гайтнер підкреслив, що навіть коротка перерва у платежах поставить під сумнів готовність держави виконувати зобов'язання в повному обсязі і що кредитоспроможність країни не може бути заручником, захопленим заради політичної вигоди.

/media/video/477041/1_477041.mp4

Зараз ви читаєте новину «США очікує дефолт у середині лютого - Мінфін країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі