середа, 18 травня 2016 16:49

Експерт розповів, чому гречка стала "золотою"

Експерт розповів, чому гречка стала "золотою"
www.gastronom.ru

Через постійне подорожчання гречаної крупи українці замінюють її іншими продуктами. Про це Gazeta.ua розповів директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"Гречка вкотре подорожчала. Скоро зрівняється в ціні з курятиною. Це відбувається завдяки монопольній змові декількох компаній, які торік викупили весь урожай гречки. Тепер установлюють ціну на ринку. Є й інший бік справи. Продажі гречки постійно падають. Багато українців відмовилися від неї. Свідчення цього - полиці супермаркетів. Серед круп гречки на них найбільше", – коментує експерт.

Кілограм гречки в середньому коштує 41-45 грн.

За його словами, найбільше після свят подорожчали яйця, картопля і морква. Подешевшали сало й капуста.

Читайте також: Ціну на гречку підвищили штучно

Нагадаємо, до кінця травня овочі подешевшають на 20-25%.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому гречка стала "золотою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі