вівторок, 13 листопада 2012 21:00

Експерт розповіла, скільки доведеться переплачувати після здорожчання хліба

Експерт розповіла, скільки доведеться переплачувати після здорожчання хліба
Марія Колесник вважає, що в Україні питання про ціну на хліб стало заангажованим. Фото: glavcom.ua

Подорожчання хлібу до 5 грн обійдеться родині з трьох осіб у додаткові 11 грн на місяць.

Про це розповіла аналітик консалтингового агентства "ААА"Марія Колесник у ефірі Українського радіо.

"Ми звикли, що хліб - усьому голова. Але це не така проблема для родини. Скажімо, якщо взяти родину з трьох осіб, яка на день споживає півбуханки хліба, то за місяць її витрати, якщо навіть хліб подорожчає до 5 гривень, збільшаться на 11 гривень", - сказала Колесник.

За її словами, в Україні питання про ціну на хліб стало заангажованим і політичним.

"Всі партії, незалежно від кольору - чи провладні, чи опозиційні - намагаються питання хлібу використовувати зовсім не за призначенням. Напевно, це наслідок того, що в Радянському Союзі не було м'яса, не було молока, а хліб - це було все. Люди пам'ятають 30-ті роки, коли не було, чого їсти", - зазначила Колесник.

Експерт наголосила, що дорожчають й інші харчі, проте на це звертають менше уваги.

"Ніхто не каже, що м'ясо коштує, наприклад, 60 гривень за кілограм, але на буханець хліба реагують", - розповіла Колесник.

Нагадаємо, 12 листопада найбільший столичний виробник хліба "Київхліб" збільшив ціну на "Український столичний подовий" на 68 коп. та нарізний батон "Київський" на 34 коп.

Того ж дня Київська міська державна адміністрація (КМДА) заявила, що не бачить економічного підґрунтя для підвищення ціни на хліб, і не виключила можливість звернутися до Антимонопольного комітету (АМК) та Генеральної прокуратури з проханням застосувати відповідні санкції до підприємства "Київхліб".

Сьогодні стало відомо, що голова КМДА Олександр Попов доручив створити у Києві власний резерв борошна, з якого виготовлятимуть хліб обласні хлібокомбінати.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповіла, скільки доведеться переплачувати після здорожчання хліба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі