середа, 14 серпня 2013 16:02

Експерт пояснила, навіщо Росії зерновий пул з Україною

Експерт пояснила, навіщо Росії зерновий пул з Україною
Росія останнім часом суттєво втрачає на власному зерновому ринку, каже Марія Колесник. Фото: ukurier.gov.ua

Російська Федерація ініціює створення зернового пулу з Україною через проблеми на внутрішньому ринку.

Таку думку висловила керівник аналітичного департаменту консалтингової компанії "ААА" Марія Колесник у ефірі Першого ділового каналу.

"Україна не є ініціатором цього зернового пулу, відповідно, від нього не очікує виграшів. Ініціатором є Російська Федерація, яка намагається домінувати в цьому секторі. Найголовніше, що Росія останнім часом суттєво втрачає на власному зерновому ринку через несприятливі погодні умови і велике населення. Вона навіть змушена частково імпортувати зернові культури, як це було, скажімо, навесні цього року і, можливо, буде в наступному маркетинговому році", - сказала Колесник.

За її словами, нині в Росії є проблеми з врожайністю.

"У Поволжі врожайність по пшениці через посуху становить 12 центнерів з гектара. В Україні, напевно, такі поля навіть би не орали ... Крім того, що Росія намагається контролювати Україну, ще й за рахунок демпігнових цін пробує забезпечити свою продовольчу безпеку", - зазначила Колесник.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснила, навіщо Росії зерновий пул з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі