понеділок, 29 липня 2013 11:48

Експерт побачив позитив у забороні на експорт українського шоколаду до Росії

Експерт побачив позитив у забороні на експорт українського шоколаду до Росії
У заяві Росспоживнагляду Борис Кушнірук вбачає політичний підтекст. Фото: liga.net

Заборона на постачання до Росії української продукції створює можливості для її покращення на внутрішньому ринку.

Про це Gazeta.ua заявив економічний експерт Борис Кушнірук, коментуючи повідомлення Росспоживнагляду про заборону на постачання до РФ продукції компанії "Рошен".

"Не так уже й погано, що Росія чіпляється до якості нашої продукції. Це створює можливості для її покращення. На внутрішньому ринку наші виробники можуть дозволити собі некоректність виставляти продукцію, яка не відповідає європейській якості. У рошенівських лабораторіях досить непоганий контроль за якістю. Але в Росії інші стандарти. Корпорації потрібно впроваджувати європейські стандарти контролю якості. Тоді проходження на російський ринок буде простішим. На це потрібно витрачати кошти. Але тоді в Росії буде менше приводів для маніпуляції й дискредитації української продукції", - зауважив Кушнірук.

У заяві Росспоживнагляду експерт вбачає політичний підтекст.

"Політичний підтекст тут очевидний. Такі ігри є довгостроковими. Спершу був сир, тепер шоколад. В Росії - це давно елемент зброї. Вони навмисне беруть галузі, які мають значущий фактор для українсько-російської торгівлі", - зазначив він.

Нагадаємо, Росспоживнагляд ввів заборону на постачання до Росії продукції української компанії "Рошен", бо кондитерські вироби "не відповідають заявленим параметрам", повідомив глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко.

З його слів, у шоколаді молочному "Рошен" був виявлений бензопірен.

Зазначимо, що бензопірен - це хімічна сполука, що міститься в кам'яно-вугільній смолі, тютюновому димі, забрудненому повітрі великих міст, особливо на великих магістралях і поблизу заправних станцій, в ґрунті, сирій нафті. Становить загрозу для здоров'я в будь-якій кількості.

Зараз ви читаєте новину «Експерт побачив позитив у забороні на експорт українського шоколаду до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі