четвер, 27 червня 2013 14:56

Ексклюзивна обкладинка паспорта коштує 40 гривень

"Ідея виготовлення оригінальних обкладинок паспортів прийшла через зацікавленість технікою декупаж, - розповідає черкащанка Марина Волкова. - Я нею захопилась і поряд із традиційними дощечками і вазами взялась за експериментування із обкладинками, дивилась, як фарба лягає, як тримається на згинах".

Малюнки наносяться на фабричні обкладинки для документів.

"Купую їх в магазині, де вони більш якісніші ніж на базарі. Основа покривається спеціальним акриловим ґрунтом і будівельними акриловими фарбами. Вони без запаху і швидко висихають. Наносяться у 2-4 шари. Зображення беру із спеціальних декупажних серветок та карт, але коли є натхнення, то, за допомогою акрилових фарб і різних контурів додаю свої штрихи та підписи. На завершення все покривається акриловим водостійким лаком. Він надає блиску і закріплює зображення. Обкладинки служать не гірше заводських".

На виготовлення однієї обкладинки Марина витрачає до трьох годин, які у зв'язку з висиханням фарб розтягуються на два дні.

"Першу обкладинку я оформила півроку тому для себе. Зобразила на ній корки від пляшок. Потім змінила зовнішній вигляд паспорту мами і сестри. Друзі оцінили високо і підштовхнули до подачі оголошення. Для цього я використовую інтернет. На місяць буває 4-6 замовлень. Більшість хочуть нанести зображення країн світу, визначні місця. Трапляється, що віддають перевагу старовинному стилю, наприклад, з нотами чи клавішами", - поділилась Волкова.

За готову обкладинку паспорта майстриня бере 40 грн. Витрати на матеріали в основному зводяться до купівлі обгортки-основи. Разом із серветками і фарбами вони становлять до 20 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ексклюзивна обкладинка паспорта коштує 40 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі