субота, 28 червня 2014 06:10

Економіка Росії переживає серйозні проблеми - Bloomberg

Економіка Росії переживає серйозні проблеми - Bloomberg
Фото: kasparov.ru

Незважаючи на рекордно високий рейтинг, президент Росії Володимир Путін зіткнувся з величезними проблемами, пише Bloomberg.

"Сьогодні він виграє Олімпіаду і отримує подяки світових лідерів. Завтра - захоплює Крим і виключається з самого ексклюзивного клубу. Тепер він зіткнувся з рецесією, а інструментів боротися з нею, крім громадської любові, у нього небагато", - йдеться в статті.

Хоча економіка Росії стагнує, фіксовані капіталовкладення скорочуються, а США і ЄС загрожують більш жорсткими санкціями, Путін висунув ряд пропозицій, які передбачають посилення ролі держави. Він наказав ЦБ РФ забезпечити довгострокове фінансування для виробників і закликав зобов'язати "системоутворюючі" підприємства реєструватися в Росії, пише видання.

"Путін також змушений вирішувати проблему із зовнішніми ринками боргових зобов'язань, які закрилися переважно для Росії після анексії Криму. Обсяг продажу російських цінних паперів у світі з березня по травень впав до $2 млрд з $19 млрд за аналогічний період минулого року, що ускладнює для російських банків і компаній погашення сукупного боргу в розмірі $191 млрд", - відзначає Bloomberg.

"Це змушує компанії звертатися до Сбербанку, ВТБ і інших внутрішніх кредиторів для задоволення значної частини своїх потреб у фінансуванні. При скороченні вкладів населення і прогнозованому відтік капіталу в розмірі $90 млрд в 2014 році кредитори, в свою чергу, з небувалою швидкістю звертаються за готівкою до ЦБ", - повідомляє видання.

Як стверджує директор Центру структурних досліджень Інституту Гайдара Олексій Ведев, протягом усього правління Путіна економічне зростання ґрунтувалося на споживанні, а не на заощадження, як, наприклад, в Китаї.

Зараз ви читаєте новину «Економіка Росії переживає серйозні проблеми - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі