четвер, 25 жовтня 2012 11:20

ЄБРР попередив Україну про високий ризик девальвації гривні

ЄБРР попередив Україну про високий ризик девальвації гривні
ЄБРР: макроекономічне становище України залишається нестійким. Фото: goodvin.info

В Україні існує високий ризик девальвації обмінного курсу.

Така думка висловлена ??в огляді Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

"Існує високий ризик девальвації обмінного курсу, що може негативно вплинути на фінансовий сектор", - зазначили експерти.

Вони підкреслили, що макроекономічне становище України залишається нестійким, так як недавні прояви нестабільності в світі та Європі, а також зниження обсягу запозичень і боргового навантаження банками ЄС негативно вплинули на економіку України.

"У державному та приватному секторах є значні потреби в зовнішньому фінансуванні. Дефіцит державного бюджету збільшується по мірі того, як влада нарощує соціальні витрати перед запланованими на жовтень парламентськими виборами. Програма МВФ як і раніше не виконується, так як уряд не хоче піднімати ціни на газ для населення і підприємств перед виборами", - зазначив ЄБРР.

Відзначимо, подібні побоювання висловлюють багато експертів. Так, нещодавно про можливість знецінення гривні на 10% до кінця року заявило рейтингове агентство Fitch. Схожої позиції дотримуються і аналітики HSBC.

/media/video/463008/1_463008.mp4

Зараз ви читаєте новину «ЄБРР попередив Україну про високий ризик девальвації гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі