четвер, 21 квітня 2011 15:50

Долар впав до мінімуму трьох років, євро на максимумі за 16 місяців

Долар впав до мінімуму трьох років, євро на максимумі за 16 місяців

Долар впав до мінімуму трьох років проти кошика валют у четвер, а євро на максимумі 16 місяців.

Сезон корпоративних звітів, що підтримав апетит до ризику, і низька ліквідність перед святами загрожують відправити індекс американської валюти до історичного мінімуму.

Євро завдяки долару, що слабшає, підскочило до максимуму 16 місяців і рухається в напрямку позначки 1,5 долара. Деякі трейдери вважають, що ситуація зміниться, якщо інвестори почнуть перед Великоднем фіксувати прибутки за короткими доларовими позиціями.

"Сильні корпоративні звіти безлічі компаній підвищили апетит до ризику, і ми бачимо сильні рухи в парах з американською валютою, однак це буде сюрпризом, якщо ми не побачимо фіксації прибутків", - сказав Річард Фалькенхолл, валютний стратег з SEB в Стокгольмі.

"Ми можемо побачити хвилю фіксації прибутків перед святковими вихідними слідом за поточними сильними рухами, враховуючи, що ліквідність знизиться через офіційного вихідного дня завтра в багатьох країнах Європи і Азії", - сказав один трейдер в Лондоні.

Технічно індекс долара став виглядати погано після прориву мінімуму листопада 2009 року на 74,17, однак його подальший рух вниз свідчить про можливість тестування історичного мінімуму 70,698, показаного в 2008 році.

До 12:53 за київським часом євро торгувався до долара за 1,4636 долара, що на 0,82% вище початку дня і поблизу максимуму 16 місяців, встановленого на 1,4649 долара. Багато хто вважає, що єдиній валюті відкритий шлях до піку 2009 року на 1,5145 долара.

Зараз ви читаєте новину «Долар впав до мінімуму трьох років, євро на максимумі за 16 місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі