вівторок, 19 квітня 2011 15:02

Курс євро знову пішов догори, долар трохи подешевшав

Курс євро знову пішов догори, долар трохи подешевшав

Євро відновив зростання в парах з доларом та ієною, оскільки увага інвесторів переключилася з повідомлень про зниження прогнозу кредитного рейтингу США агентством Standard & Poor's на позитивні статдані з Німеччини та розміщення казначейських векселів Греції.

Курс євро виріс до 13:45 за київським часом у вівторок до $ 1,4284 з $ 1,4235 на закритті попередньої сесії в Нью-Йорку.

За євро дають 117,89 ієни проти 117,66 напередодні. Долар подешевшав до 82,53 ієни з 82,66 ієни за підсумками торгів у понеділок.

Темпи зростання виробничої активності в Німеччині несподівано прискорилися в квітні, про що свідчать дані індексу менеджерів закупівель (PMI), опублікованого у вівторок. Індикатор, що розраховується Markit Economics, піднявся до 61,7 пункту в цьому місяці в 60,9 пункту в березні, повідомляє агентство Bloomberg. Значення показника вище 50 пунктів свідчить про зростання активності у виробничому секторі.

Ринки розраховують на подальше підвищення процентної ставки Європейського центрального банку на тлі сильних статданих.

Греція у вівторок успішно розмістила казначейські векселі з терміном обігу 13 тижнів на 1,625 млрд євро, незважаючи на те, що прибутковість її дворічних облігацій вперше в історії перевищила 20% річних.

Зараз ви читаєте новину «Курс євро знову пішов догори, долар трохи подешевшав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі