В Україні почали шукати сезонних робітників. Найбільше роботи в туристичній галузі та готельно-ресторанному бізнесі.
На сезон шукають барменів, офіціантів, касирів та кухарів у ресторан. В Івано-Франківську зарплата кухаря починається від 2,5 тис. грн. Адміністраторів готелю шукають на зарплату 3-4 тис. грн. На такі ж посади є вакансії у Львові, Одесі, Ужгороді, Херсоні, Харкові та Києві.
"Зараз відкриваємо другу літню терасу. Шукаємо офіціантів, барменів, кухарів для роботи на мангалі влітку, коли ангал-меню стає дуже популярним", – говорить ресторатор Олександр Кузнецов.
За його словами, найбільше ресторани шукають офіціантів.
"І це навіть не залежить від сезонності роботи. Для багатьох молодих людей це перший заробіток, а отже - тимчасовий. У багатьох ресторанах значна плинність кадрів. В Європі офіціант - це престижна і добре оплачувана посада, на якій працюють люди у віці з величезним досвідом, знанням своєї справи. Проте скрізь є винятки", – каже Кузнецов.
В Одесі барменам-офіціантам обіцяють 3-6 тис. грн на місяць. У Львові офіціантів шукають на 2,5-4 тис. грн. Роботодавці наголошують, що немала частина додаткових заробітків - це бонуси і чайові.
Читайте також: 5 незвичайних професій травня
Нагадаємо, до кінця травня ще можна знайти сезонний весняний підробіток.
Коментарі
1