пʼятниця, 24 червня 2022 16:40

Спецтема: Війна Росії проти України

До 20 кандидатів на місце: яка ситуація в Україні на ринку праці

До 20 кандидатів на місце: яка ситуація в Україні на ринку праці
Кількість відвідувачів сайтів з пошуку роботи залишилася незмінною – близько 500 тис. людей. Фото: pixabay

В Україні почала активно зростати кількість вакансій на ринку праці після значного занепаду.

Зараз вже близько 30 тис. пропозицій щодо працевлаштування, розповів в ефірі національного марафону керівник сайту з пошуку роботи work.ua Артур Міхно.

"На початку вторгнення кількість вакансій знизилася катастрофічно, падіння було майже в 15 разів. До початку війни на сайті було майже 90 тисяч актуальних вакансій. Знизилося до шести тисяч. Приблизно щотижня ринок повертається на 10 відсотків", – сказав Міхно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота й зарплата в Україні: експертка розповіла, що з ринком праці

Водночас кількість відвідувачів сайтів з пошуку роботи залишилася незмінною – близько 500 тис. людей. Але заходять і ті, хто вже має роботу й просто цікавляться іншими пропозиціями на ринку праці.

"Конкуренція значно підсилилася. Зараз на одну вакансію претендують у три–п'ять разів більше людей, ніж це було до війни. Якщо, наприклад, до війни три–чотири кандидати, то зараз 15–20 кандидатів на одне місце", – розповів він.

Навіть під час повтомасшттабного вторгнення РФ середня заробітня плата в Україні становить 20,1 тис. грн. Найбільше отримують працівники у сфері IT, інтернет і телеком – 70 900 грн.

Зараз ви читаєте новину «До 20 кандидатів на місце: яка ситуація в Україні на ринку праці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі