понеділок, 09 лютого 2015 10:52

Депозити українців держава не відбиратиме - Мінфін

Депозити українців держава не відбиратиме - Мінфін
Фото: vkurse.ua

Кабінет міністрів України не планує проводити "тимчасову націоналізацію" вкладів громадян України. Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів у мережі Facebook.

"Сьогодні в українських ЗМІ була оприлюднена інформація, згідно з якою Міністерство фінансів пропонує прийняти законопроект, який дозволить в разі введення воєнного стану чи критичної ситуації з виконанням державного бюджету, проводити "тимчасову націоналізацію" вкладів громадян в банках. Міністерство фінансів заявляє, що прийняття таких радикальних і болючих для громадян кроків в Україні не на часі і не планується", - заявили в Мінфіні.

Водночас зазначається, що Міністерство фінансів минулого року підготувало проекту закону "Про фінансову систему України в особливий період", однак Кабмін цей проект відхилив, і не має наміру повертатися до його розгляду.

"Сьогодні економічна ситуація в Україні складна, але керована. Уряд України впроваджує структурні реформи, які допоможуть стабілізації економіки", - зазначили в повідомленні.

Згідно з повідомленням, на базі реформ (розширення податкової бази, боротьба з ухиленням від податків, зокрема через офшори та трансфертне ціноутворення, виведення економіки з тіні) уряд завершує переговори з МВФ щодо нової програми підтримки економіки України.

"У січні 2015 року уряд США оголосив про надання гарантій, необхідних для успішного розміщення за низькими відсотковими ставками українських суверенних облігацій на 2 млрд дол. Додатковий кредит у розмірі 2,2 млрд євро нашій країні надасть ЄС. Фінансову підтримку на суму 200 млн канадських доларів найближчим часом Україна отримає від Канади; на суму 500 млн євро - від Німеччини і на 300 млн дол. - від Японії", - наголосили у Мінфіні.

Нагадаємо, раніше видання DT.UA повідомило, що Мінфін не відмовляється від ідеї прийняти рішення, яке дозволить "залучати в бюджет" банківські депозити у воєнний час.

Зараз ви читаєте новину «Депозити українців держава не відбиратиме - Мінфін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі