пʼятниця, 14 травня 2021 11:54

Гроші для закупівлі газу віддадуть на "Велике будівництво"

Гроші для закупівлі газу віддадуть на "Велике будівництво"
На рахунках Нафтогазу знаходиться $2 млрд. Фото: Reuters

Уряд дозволив забрати в Нафтогазу на Велике будівництво мільярди гривень, призначених на закупівлю газу на зиму. 12 травня Кабмін змінив порядок розрахунку держкомпаніями величини резерву сумнівних боргів.

Зміна правил формування резервів держкомпаніями може призвести до часткового розформування Нафтогазом резервів, супровідного декларування прибутків і, відповідно, додаткових надходжень у держбюджет від податку на прибуток і дивідендів. Їх має сплатити Нафтогаз, пише Фінбаланс.

Проєкт урядової постанови розробило Міністерство фінансів. Рішення ухвалене після того, як Кабмін звільнив із посади голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва.

На рахунках Нафтогазу є $2 млрд, повідомляв раніше Коболєв.

"Останнім часом була важка розмова з Мінфіном, який нас звинувачував, що ми якісь гроші ховаємо та щось не показуємо. Дійсно, якщо порівнювати Єдиний скарбничий рахунок до випуску єврооблігацій на $1,25 млрд, то там були незначні залишки грошей. З іншого боку, $2 млрд на рахунках Нафтогазу, – повідомляв раніше Коболєв в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава може забрати у Фірташа облгази за борги - Вітренко

Ці гроші Нафтогаз резервував частково для закупівлі газу для України на новий опалювальний сезон. І на випадок, якщо боржники з групи облгазів Дмитра Фірташа та інші не розрахуються за газ, який уже продали споживачам.

Під час виконання робіт у рамках "Великого будівництва" виявили 429 кримінальних правопорушень за 11 місяців 2020 року.

Обласні прокурори контролювали діяльність правоохоронців щодо перевіряння законності використання бюджетних коштів. За цей період розпочали 50 кримінальних проваджень, із яких 40 скеровано до суду, пише Офіс генерального прокурора.

Зараз ви читаєте новину «Гроші для закупівлі газу віддадуть на "Велике будівництво"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі