понеділок, 06 квітня 2020 10:02

Де можна підзаробити на час карантину в Україні

Де можна підзаробити на час карантину в Україні
Суттєво зросла потреба у кур'єрах. Доставку товарів стали замовляти частіше. Фото: pixabay.com

На час карантину багато українців залишилися без роботи. Дехто не отримав заробітну плату за березень. Скоріше за все, багато українців без неї залишаться у квітні.

Водночас під час карантинних обмежень потреба у деяких спеціалістах зросла. Є можливість знайти підробіток продавцем магазинів роздрібної торгівлі, кур'єром, водієм, викладачем англійської для віддаленої роботи, пише "Сегодня".

Зросла кількість онлайн замовлень, а тому й потреба в кур'єрах, пакувальниках, операторах служби підтримки. Крім того, такі вакансії українці стали шукати частіше на 91%.

З'явилися і деякі "спеціалізовані" вакансії. Наприклад, особистого і корпоративного вірусолога-контролера коронавірусу, фахівця з охорони праці та промислової безпеки, агента з продажу юридичних послуг для компаній, які потерпіли від пандемії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підтримати людей, які втратили роботу під час карантину - думка експерта

Зростає популярність послуг перукарів. Особливо серед чоловіків. Жінки шукають можливостей потрапити до майстра манікюру. Затребувані репетитори, які проводять заняття онлайн.

Дехто почав заробляти пошиттям медичних масок.

Після запровадження карантину безробітними стали 4% українців. 35% опитаних продовжують працювати, як раніше, ще 29% працюють віддалено. У відпустці за власним бажанням перебувають 32% респондентів, свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Зараз ви читаєте новину «Де можна підзаробити на час карантину в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі