середа, 01 квітня 2020 17:16

Карантин в Україні: скільки людей втратили роботу

Карантин в Україні: скільки людей втратили роботу
60% українців пояснюють, що грошей вистачить менше, ніж на місяць карантину. Фото: pixabay.com

Після запровадження карантину безробітними стали 4% українців.

35% опитаних продовжують працювати, як раніше, ще 29% працюють віддалено. У відпустці за власним бажанням перебуває 32% респондентів, свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

За словами 60% людей, грошей вистачить менше ніж на місяць удома. 16% кажуть, що можуть прожити до двох місяців без доходів. Три місяці на власні заощадження можуть протриматися 7% громадян, до півроку - 6%. Тільки 3% опитаних зможуть прожити на фінансові збереження більше року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що думають про карантин в Україні: результати опитування громадян

Економічної кризи бояться 80% опитаних українців. Понад дві третини переживають, що не зможуть купити необхідних ліків. Ще половина - продуктів. Тільки 25% схвильовані тим, що доведеться скасувати важливі події чи поїздки.

Майже половина опитаних кажуть, що мають захисні маски. 19% людей узагалі не мають їх. Дезінфекційні засоби в достатній кількості мають 57% опитаних, ще 14% - не мають таких.

Кабінет міністрів продовжив карантин у зв'язку з поширенням коронавірусу в Україні до 24 квітня. Постанову ухвалили на засіданні уряду 25 березня. Також розширили режим надзвичайної ситуації на територію всієї України.

Зараз ви читаєте новину «Карантин в Україні: скільки людей втратили роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі