вівторок, 13 березня 2012 11:47

Цушко рекомендував залізничникам знизити ціни на постільну білизну

Цушко рекомендував залізничникам знизити ціни на постільну білизну

Антимонопольний комітет рекомендував "Південно-Західної залізниці" (ПЗЗ, Київ) і "Південної залізниці" (ПЗ, Харків) переглянути вартість послуг з надання пасажирам у користування комплектів постільної білизни в поїздах.

Як повідомила прес-служба відомства, зокрема, залізниці зобов'язані привести розмір тарифів на зазначені послуги до рівня, що існував би в умовах значної конкуренції на ринку.

АМКУ встановив, що Південна залізниця і Південно-Західна залізниця застосовують завищену рентабельність і собівартість послуги. Так, в період 2007-2010 років рентабельність залізниць при наданні зазначених послуг склала в середньому 50-70%.

На думку комітету, це, в свою чергу, призводить до стягнення з пасажирів економічно необгрунтованої плати.

Про результати розгляду рекомендацій ПЗЗ і ПЗ повинні повідомити до комітету в місячний термін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт про повернення вкладів СРСР: Вони знецінилися майже в 6 разів

Адміністративний центр ПЗЗ розташований у Києві. Її загальна експлуатаційна довжина - 4668 км, розгорнута довжина головних шляхів - 6438,1 км. Електротягою виконується 93,3% усіх перевезень вантажів і пасажирів. На Південно-Західній залізниці налічується 315 станцій. Експлуатаційну роботу залізниці здійснюють п'ять дирекцій із залізничних перевезень - Київська, Козятинська, Жмеринська, Коростенська, Конотопська.

ПЗ знаходиться на головному пасажирському ходу Північ - Крим - Кавказ і зв'язує Донбас зі столицею та західними областями України. Адміністративний центр Південної залізниці розташований у Харкові. Південна магістраль обслуговує більше 1000 промислових підприємств.

Зараз ви читаєте новину «Цушко рекомендував залізничникам знизити ціни на постільну білизну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі