четвер, 01 листопада 2012 16:30

Цього року бюджет недоотримає 18 мільярдів гривень доходів - експерт

Цього року бюджет недоотримає 18 мільярдів гривень доходів - експерт
Ерік Найман розповів, що традиційно через бюджет перерозподіляється в районі 30% ВВП. Фото: focus.ua

Падіння ВВП України в третьому кварталі 2012 року свідчить про те, що українська економіка вже увійшла у другу хвилю кризи і рецесія неминуча.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив керуючий партнер інвестиційної кампанії "Capital Times" Ерік Найман.

"Якщо кілька місяців тому я очікував нульове зростання ВВП за підсумками року, то зараз я переглядаю прогноз на негативний у районі" мінус "1% реального ВВП. Але що найгірше - падає номінальний ВВП. Цей показник був закладений у бюджеті на рівні 1,5 трильйона гривень. За фактом ми отримаємо, як і очікував МВФ, близько 1,441 трильйона. Це мінус 60 мільярдів гривень", - сказав він.

За його словами, бюджет недоотримає 18 млрд грн доходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ отримав з держбюджету 1 мільярд на розвиток інфраструктури

"Традиційно через бюджет перерозподіляється в районі 30% ВВП. Це означає недоотримання доходів бюджету близько 18 мільярдів гривень", - зазначив Найман.

Експерт висловив переконання, що закладені в попередньому проекті держбюджету на 2013 рік макроекономічні показники нереальні.

"На наступний рік попередньо поданий проект бюджету ... в ньому закладався ВВП в районі 1,668 трильйона гривень. Якщо ми поділи цю величину на 1,441 трильйона, то отримаємо очікуваний приріст номінального ВВП 17%. Це неможливо, на жаль. Тому потрібен новий бюджет на основі інших показників", - підсумував Найман.

Зараз ви читаєте новину «Цього року бюджет недоотримає 18 мільярдів гривень доходів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі