четвер, 24 жовтня 2013 15:43

Чиновник розповів, коли в Україні з'являться продукти європейської якості

Чиновник розповів, коли в Україні з'являться продукти європейської якості
Техстандарти ЄС запрацюють в Україні до кінця наступного року. Фото: comments.ua

Україна може завершити гармонізацію технічних стандартів до норм Європейського Союзу до кінця 2014 року.

Про це сказав директор департаменту стратегічного планування розвитку економіки Міністерства економічного розвитку та торгівлі Євген Олейніков у ефірі Українського радіо.

"Євросоюз готовий відкрити для нас свої ринки, але на певних умовах. І умови ці достатньо жорсткі. Ми хочемо торгувати з Європейським Союзом - маємо забезпечити таку якість продукції, яка прийнята там. Ми хочемо доступу на їхні ринки - вони хочуть зниження адміністративних бар'єрів на шляху їхніх товарів ... Ми забезпечимо гармонізацію наших технічних стандартів. Ця роботу триває і буде продовжена. Ми сподіваємося, що до кінця наступного року її завершимо", - зазначив Олейніков.

Нагадаємо, гармонізація техстандартів з нормами ЄС необхідна для повноцінного функціонування зони вільної торгівлі. Угода про її створення може бути підписана у листопаді цього року на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

Зараз ви читаєте новину «Чиновник розповів, коли в Україні з'являться продукти європейської якості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі