пʼятниця, 25 квітня 2014 14:31

Ціни в Криму підвищаться через російську "сильну економіку"

Ціни в Криму підвищаться через російську "сильну економіку"
Фото: dt.ua

Ціни в Криму будуть рости і далі. Про це на прес -конференції в Сімферополі заявив голова бюджетної комісії нелегітимного парламенту Криму Віталій Нахлупін.

Він зазначив, що більш сильна економіка пов'язана з більш високими цінами, тому підвищення цін у Криму - закономірний процес.

"Ціни будуть підвищуватися - це безперечно, найголовніше, щоб підвищені ціни відповідали тим російським стандартам, на які ми переходимо. Інфляція гаситься підвищенням соціальних стандартів, які йтимуть випереджаючими темпами, ніж підвищення цін", - пояснив Нахлупін і зауважив, що економічних передумов для зростання цін немає. Проте щодо деяких груп товарів спостерігається спекулятивний попит.

Разом з цим Нахлупін заявив, що "економічний і господарський комплекс в Криму функціонує і всі страхи і негативні прогнози опонентів не збулися".

"Є певні складнощі, пов'язані з перехідним періодом, але критичних процесів в економіці не відбувається - підприємства масово не закриваються, люди масово не звільняються. Те, чим нас лякали, на сьогоднішній день не відбулося. Перший етап перехідного періоду в економіці Криму відбувся", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Ціни в Криму підвищаться через російську "сильну економіку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі