середа, 05 серпня 2020 11:38

Ціни на срібло б'ють рекорди: причини та прогнози

Ціни на срібло б'ють рекорди: причини та прогнози
Інтерес до срібла й золота зростає на тлі побоювань зростання інфляції. Фото: pixabay.com

У липні срібло подорожчало на 34% — це найбільший стрибок за місяць з грудня 1979 року. 4 серпня жовтневий ф'ючерс на дорогоцінний метал сягнув $2000,6 за тройську унцію, встановивши новий історичний рекорд.

Інтерес до срібла й золота зростає на тлі побоювань зростання інфляції. Інвестори бачать в дорогоцінних металах страховку від такого розвитку подій. Ще один чинник збільшення інтересу — низька прибутковість держоблігацій.

Аналітик Mitsubishi Джонатан Батлер пояснює, що зростанню попиту на срібло допомагає його використання у виробництві електроніки, сонячних батарей, матеріалів для захисних масок і рукавичок, пише "Мінфін".

Темпи зростання ціни на срібло на початку року були нижчими за темпи зростання цін на золото. У березні унція золота коштувала в рекордні 125 разів дорожче, ніж унція срібла. З того моменту срібло подорожчало на понад 100%, а золото — тільки на 30%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8,5 т золота за рік - видали книжку про вилучення коштовностей у людей

За темпами зростання вартості срібло може продовжити обганяти золото.

За останніми даними, срібло коштувало трохи більше $24 за унцію. Аналітики UBS прогнозують, що ціна протягом пів року зросте до $26.

Фахівці Morgan Stanley роблять обережніший прогноз. Вони вважають, що для стабільного зростання ціни металу необхідний потужніший промисловий попит.

За підсумками торгів 22 липня, ціна золота зросла до максимуму з серпня 2011 року. Причиною стала напруженість у відносинах між Вашингтоном і Пекіном.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на срібло б'ють рекорди: причини та прогнози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі