вівторок, 15 лютого 2022 21:49

Ціни на нафту впали: на ринку повірили у відведення армії Росії

Ціни на нафту впали: на ринку повірили у відведення армії Росії

Нафта впала після заяви про часткове відведення військ РФ від кордонів з Україною.

За три години (з 15 години до 18 години, київський час) ф'ючерс на Brent впав з 96 доларів до 92 доларів. Це сталося після того, як офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков заявив про відводення частини військ від кордонів України.

"Втім, ситуація в Україні все ще залишається напруженою, і ціни на нафту можуть коливатися на 10 доларів в будь-який бік" – цитує Bloomberg старшого аналітика брокерської компанії Oanda Ед Моя.

"Російсько-українська криза поставила енергетичний ринок у стан підвищеної готовності у зв'язку з можливими перебоями в постачанні енергоносіїв з Росії", - сказав Стівен Бреннок з нафтового брокера PVM.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новини про відведення військ від кордонів України обвалили ціни на газ у Європі

Нагадаємо, на минулому тижні вартість нафти досягла 7-ми річного максимуму на тлі очікування агресії Росії проти України.

Інвестори також стежать за переговорами між США та Іраном щодо відновлення ядерної угоди Тегерана зі світовими державами, яка потенційно може дозволити збільшити експорт іранської нафти.

Ціни на природний газ у Європі обвалилися нижче $900 після того, як Росія заявила, що підрозділи Західного та Південного військових округів після завершення навчань повертаються на свої бази. А президент Володимир Путін запевнив канцлера Німеччини у постачанні енергоресурсів.

Базові європейські ціни на газ впали майже на 10%.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту впали: на ринку повірили у відведення армії Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі