понеділок, 16 вересня 2019 10:14

Ціни на нафту рекордно підскочили

Ціни на нафту рекордно підскочили
Відновити частину колишніх об'ємів видобутку нафти в Саудівській Аравії сподіваються до кінця доби 16 вересня. ФОТО: ukrinform.ua

Після атаки на саудівські нафтопереробні заводи вартість нафти марки Brent зросла майже на 20%, становлячи $71,95 за барель. Це найбільший приріст із 1991-го.

Такої позначки ціна сягнула в перші хвилини торгів на лондонській біржі. У подальшому знизилася до $67,20 за барель. Повідомляє про це видання Bloomberg.

На Нью-Йоркській біржі торгівля нафтою марки WTI була на декілька хвилин заморожена: таких заходів вживають у випадках, коли приріст вартості сягає понад 7%. Коли торги відновилися, ціна підскочила на 15,5%. Це стало найбільшим показником приросту з 2008-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп через атаки на Саудівську Аравію дозволив відкрити стратегічні запаси нафти

Безпілотники єменських повстанців здійснили найбільшу за 10 років атаку на нафтові об'єкти Саудівської Аравії. Після атаки дронів видобуток нафти в країні скоротився вдвічі.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту рекордно підскочили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі