четвер, 13 листопада 2014 10:03

Ціни на нафту продовжують падати: Brent - $80, WTI - $77

Ціни на нафту продовжують падати: Brent - $80, WTI -  $77
Фото: dt.ua

На світових торгах у четвер, 13 листопада, ціни на нафту Brent знизилися до $80 за барель. Причиною падіння стало те, що ОПЕК прогнозує падіння попиту в майбутньому році, а Саудівська Аравія мовчить про можливості скорочення видобутку, передає Reuters.

Так, ф'ючерси на Brent вже подешевшали на $0,32 до $80,06 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,05 до $77,13 за барель.

За розрахунками ОПЕК, в майбутньому році попит на нафту картелю складе близько 29,2 мільйона барелів на добу, тобто на 1 мільйон менше поточного рівня видобутку.

Напередодні наради ОПЕК 27 листопада серед представників країн картелю ходять розмови про можливе зниження квоти на видобуток на 500.000 барелів на добу з нинішніх 30 мільйонів, однак аналітики сумніваються, що таке рішення буде прийнято.

"Загальна думка така, що ОПЕК не вчинить ніяких дій, а якщо й учинить, то недостатньо серйозні, щоб вплинути на ціни", - сказав старший аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.

Нагадаємо, раніше в ОПЕК заявляли, що організація не планує істотної зміни в обсягах видобутку нафти в майбутні місяці і збереже нинішній розмір видобутку нафти протягом всього 2015 року.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту продовжують падати: Brent - $80, WTI - $77». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі