вівторок, 12 лютого 2019 18:05

Ціна впала: скільки коштує буряк

Ціна впала: скільки коштує буряк
На гуртовому ринку буряк продають від 5 до 10 грн/кг. Фото: vikna.if.ua

В Україні за вихідні столовий буряк подешевшав на понад 20%. Це пов'язано зі зниженням мінімальних цін. Щоправда у середньому буряк коштує вдвічі дорожче, ніж було у лютому 2018-го.

На гуртовому ринку буряк продають від 5 до 10 грн/кг. Найдешевша - дрібна вітчизняна продукція. Коштує 5-6 грн/кг. Буряк з Білорусі продають по 9-10 грн/кг, передає "Інфо-Шувар".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснила "космічні" ціни на цибулю

"Цього сезону ринок столового буряка дуже різноманітний. У гурті поряд з вітчизняними комерційними виробниками, буряк продають імпортери і місцеве населення. Найвищу ціну пропонують імпортери через високу якість продукції. Найнижчу ціну встановлює населення. Воно активніше розпродує буряк наприкінці зими. Може істотно впливати на середній показник цін", - каже експерт плодоовочевого ринку Тетяна Гетьман.

За її словами, зараз зростає пропозиція дрібного, не дуже якісного буряка від комерційного виробника. Зберігати таку продукцію немає сенсу, а фермеру потрібні гроші на підготовку до нового сезону.

За січень в Україні імпорт цибулі зріс у 54 рази порівняно з січнем 2018-го і в півтора рази порівняно з груднем минулого року. У січні завезли 9 тис. т цибулі на $2,1 млн.

Зараз ви читаєте новину «Ціна впала: скільки коштує буряк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі