пʼятниця, 03 листопада 2017 12:44

Чи отримає Україна транш від МВФ

Чи отримає Україна транш від МВФ
Необхідною умовою є прийняття закону про приватизацію, який забезпечить прозорий продаж держактивів. Фото: KP.UA

Стали відомі чотири вимоги до України для отримання наступного траншу від Міжнародного валютного фонду.

"Необхідною умовою є прийняття закону про приватизацію, який забезпечить прозорий продаж держактивів. Також вимогою була вже прийнята пенсійна реформа. Зараз ми перевіряємо, наскільки вона відповідає пенсійній системі", - розповів представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, пишуть "Українські новини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данилюк розповів, коли Україна може отримати черговий транш МВФ

Люнгман наголосив на необхідності створення антикорупційного суду. Також згадав про постанову щодо врегулювання питань з цінами на газ, яка була прийнята урядом у лютому.

"Ми не відмовилися від земельної реформи. Лише відклали її на 2018 рік, щоб дати час для її комплексної розробки та знаходження консенсусу в суспільстві", - додав представник МВФ.

За виконання програми на 2/3 Україна вже отримала 12,5 млрд. грн. Була проведена реформа енергетичного та банківського сектору, введення плаваючого курсу, контроль показника інфляції, створення НАБУ.

Нацбанк очікує надходження чергового траншу МВФ за програмою EFF у першому кварталі 2018 року, а не в кінці 2017 року, як передбачалося раніше.

Зараз ви читаєте новину «Чи отримає Україна транш від МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі