вівторок, 27 листопада 2012 16:00

Через LNG-термінал Україна отримуватиме 5 мільярдів кубів газу - експерт

Через LNG-термінал Україна отримуватиме 5 мільярдів кубів газу - експерт
Фото: radiosvoboda.org

Перший етап будівництва LNG-терміналу завершиться на початку 2015 року.

Про це розповів незалежний експерт з питань енергетики Валентин Землянський у ефірі Українського радіо.

"Вчора було зварювання першого стику. Прокладання труби займе близько року, тобто до листопада-грудня 2013 року має бути її прокладено. Паралельно будуть готуватися підводна та суходільна частина для подальшого будівництва. Протягом 2014 року має надійти регазифікаційний термінал, який буде братися в оренду в Сполучених Штатів Америки. Тобто перший етап має закінчитися у першому кварталі 2015 року", - сказав Землянський.

За його словами, після завершення першого етапу будівництва LNG-термінал зможе приймати до 5 млрд куб. м газу на рік.

"Планується, що в 2018 році наземна і морська частина мають вийти на обсяг 10 мільярдів кубічних метрів. У 2015 році, коли закінчиться перший етап, очікують, що приблизно 4,5-5 мільярдів Україна зможе приймати скрапленого газу на рік", - зазначив Землянський.

Нагадаємо, 26 листопада "Укртрансгаз" почав будівництво з'єднання майбутнього терміналу з регазифікації зрідженого газу (LNG-терміналу) в Одеській області з газотранспортною системою (ГТС) країни.

Зараз ви читаєте новину «Через LNG-термінал Україна отримуватиме 5 мільярдів кубів газу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі