понеділок, 26 листопада 2012 12:31

Україна почала з'єднувати LNG-термінал з ГТС

Україна почала з'єднувати LNG-термінал з ГТС
Загальна вартість будівництва з'єднання - 1 млрд 151 млн грн. Фото: hydrocarbons-technology.com

"Укртрансгаз" почав будівництво з'єднання майбутнього терміналу з регазифікації зрідженого газу (LNG-терміналу) в Одеській області з газотранспортною системою (ГТС) країни.

Відповідна церемонія відбулася сьогодні.

За словами головного інженера "Укртрансгазу" загальна вартість будівництва з'єднання - 1 млрд 151 млн грн.

У рамках проекту буде побудований газопровід діаметром 1000 мм і загальною довжиною - 65 км (перший етап - 42 км, другий - 23 км).

Відповідний захід буде профінансований за рахунок коштів, передбачених в тарифі "Укртрансгазу". Будівництво з'єднання повинне має завершене до 2015 року.

Нагадаємо, будівництво LNG-терміналу в Україні розділене на два етапи. На першому етапі (запуск - 2016 рік) буде задіяно судно-термінал потужністю 5 млрд куб. м газу на рік. На другому етапі (запуск - 2018 рік) буде побудований наземний термінал потужністю 10 млрд куб. м газу в рік.

/media/video/469205/1_469205.mp4

У рамках першого етапу будуть проведені днопоглиблювальні роботи (за рахунок коштів, залучених ДП "LNG-термінал", 121 млн євро), побудовано з'єднання з газопроводом високого тиску (за кошти ДК Укртрансгаз, вартість менш 113 млн євро) встановлено орендоване судно-термінал.

На другому етапі буде побудований наземний термінал (за кошти консорціуму інвесторів, вартість - 735 млн євро).

Проект передбачає будівництво СПГ-терміналу в районі м.Южний (Одеська обл.) Поряд з нафтовим терміналом ПАТ "Укртранснафта" і МТП "Південний".

"Укртрансгаз" - дочірня компанія Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".

Зараз ви читаєте новину «Україна почала з'єднувати LNG-термінал з ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі