понеділок, 21 лютого 2011 08:53

Через цьогорічні морози аграрії ризикують втратити врожай

Через цьогорічні морози аграрії ризикують втратити врожай

Сільгоспвиробники Криму не можуть приступити до посівних робіт через морози. Минулого року на цю дату роботи також тільки розгорталися через суворі метеоумови.

За даними опитування сільгоспвиробників, проведеного експертами "АПК-Інформ", аграрії АР Крим не можуть приступити до сівби ярих культур. Ця обставина, за повідомленнями аграріїв, зумовлена зниженням температури повітря. Так, учасники ринку відзначають, що посівну кампанію планують розпочати, коли в регіоні встановляться більш сприятливі погодні умови для сівби ярових культур.

У той же час фермери сходяться на думці, що погодні умови свідчать про те, що зимівля озимих зернових проходить успішно. Короткочасне зниження мінімальних температур повітря до -2 ... - 5 С не має негативного впливу на умови перезимівлі рослин.

За даними Мінагрополітики та продовольства, посівні площі під ярові культури навесні-2011 залишаться практично на рівні 2010 року і становлять 26,8 млн га. Зерновий клин прогнозується на рівні 15,6 млн га - це на 500 тис га більше, ніж 2010 року. Виходячи з цих прогнозів, чиновники вже і майбутній урожай визначили - 2011 року він очікується на рівні 45 млн тонн.

Зараз ви читаєте новину «Через цьогорічні морози аграрії ризикують втратити врожай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі