субота, 15 травня 2021 18:47

Черешня гине. Можемо не дочекатися врожаю
4

На Черкащині мороз пошкодив дерева черешні
Фото: facebook.com/gordiygarden
На Черкащині мороз пошкодив дерева черешні
Виробники черешні боролися з морозом за допомогою задимлення садів
Виробники черешні боролися з морозом за допомогою задимлення садів

Попри зусилля агровиробників, цього року зазнав суттєвих втрат майбутній врожай черешні. Принаймні, на Черкащині виробники заявляють, що пізні заморозки пошкодили квіти на деревах.

Зокрема, про це повідомила "Уманська фруктова компанія" у Facebook,

"Попри те, що ми були готові до заморозків і чотири доби рятували сад, через мінусові температури, за попередніми підрахунками, втрати можуть сягнути 20%", - повідомила керівниця проєкту Оксана Гордій.

Як повідомляли раніше, для боротьби з морозами на сімейному агропідприємстві зустосовують сучасні технології - теплогенеруючу машину, призначену для захисту садів від весняних заморозків. Також частково використовували задимлення, яке не дає сісти морозу та витісняє холодне повітря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вимерзнуть черешні, вишні й абрикоси

Сільськогосподарська фірма є сімейним підприємством і вирощування черешні займається з 2017 року. Наразі в господарстві налічують 17 га черешневого саду, 10 з яких вже плодоносять.

Дощі й холод зашкодили раннім кісточковим і ягодам. Через це черешні й полуниця цього року коштуватимуть дорого.

Водночас, попри квітневі заморозки й недостатню зволоженість ґрунту, Українська зернова асоціація прогнозує цього року чи не найкращий урожай за всю історію України.

Зараз ви читаєте новину «Черешня гине. Можемо не дочекатися врожаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі