пʼятниця, 28 вересня 2012 10:36

Це геноцид національної економіки, плювок в обличчя, злочин влади - експерт про китайський кредит

Це геноцид національної економіки, плювок в обличчя, злочин влади - експерт про китайський кредит
Сергій Яременко вважає, що очікувати зростання економіки немає ніяких підстав. Фото: glavcom.ua

Прогноз зростання ВВП на рівні 4,5%, що закладається урядом до державного бюджету на 2013 рік, нереальний.

Таку думку висловив колишній заступник голови Національного банку України (НБУ) Сергій Яременко в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

"Інерційність економіки закінчилася. Не можна чотири роки не кредитувати економіку, і щоб при цьому вона росла. Економічні показники все погіршуються і погіршуються. Укупі з можливим впливом зовнішніх факторів очікувати зростання економіки немає ніяких підстав. Смішно виглядає цифра в 4,5% очікуваного зростання ВВП. Це все від лукавого", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг найдешевших квартир Києва: однокімнатну можна купити за $28 тисяч

Крім того, за його словами, намір уряду взяти кредити в Китаю стане ще одним ударом по вітчизняному виробнику.

"Товарна номенклатура та механізм цих кредитів дуже погано узгоджуються з ринковою економікою, тому що одержувачами коштів виступають приватні фірми, а гарантії на себе бере держава. Таким чином, спочатку ми позбавляємо українського виробника доступу до кредитних коштів, без чого бізнес повільно вмирає, а потім добиваємо його протекціоністськими діями по відношенню до закордонному виробникові. Це чистий геноцид національної економіки, плювок в обличчя, злочин влади", - вважає Яременко.

Зараз ви читаєте новину «Це геноцид національної економіки, плювок в обличчя, злочин влади - експерт про китайський кредит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі