пʼятниця, 02 листопада 2012 10:27

Бюджет можна спокійно приймати навіть наступного року - економіст

Бюджет можна спокійно приймати навіть наступного року - економіст
Ерік Найман: економіка зараз практично стоїть. Фото: focus.ua

Затвердженням державного бюджету на 2013 рік повинен зайнятися новий парламент.

Такі думку висловив керуючий партнер інвестиційної кампанії "Capital Times" Ерік Найман в ефірі Українського радіо.

"По-перше, це має робити новий парламент. По-друге, навіть якщо бюджет вдасться прийняти тільки наступноого року, це не критично, тому що витрати будуть здійснюватися відповідно з бюджетом 2012 року - в таких же пропорціях. Так як економіка зараз практично стоїть, то доходи будуть практично на тому ж рівні в першому кварталі, що й були в першому кварталі 2012 року. Відповідно, нічиї інтереси особливо не постраждають", - сказав він.

За його словами, в попередній проект держбюджету на наступний рік закладені занадто оптимістичні макроекономічні орієнтири.

"Зараз вже зрозуміло, що ці прогнози нездійсненні, їх потрібно коректувати у бік пониження як по доходах, так і по видатках. Коли доходи менші, потрібно дивитися, а на кого ж виділяти ці мізерні доходи ... Я б реалістично орієнтувався на 2,5% (зростання ВВП) і інфляцію ближче до 10%. Можна було б говорити про інфляцію 5,9%, якби у нас і цього року була інфляція в районі 5-6%", - зазначив Найман.

Зараз ви читаєте новину «Бюджет можна спокійно приймати навіть наступного року - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі