вівторок, 08 березня 2022 17:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Британський парламентар заявив, що санкції не буде знято до виведення війск РФ з усієї України

 

Санкції з Російської Федерації не буде знято, поки російські війська не буде виведено з усієї території України. Заяви глави МЗС РФ Лаврова про можливе зняття санкцій є спробою отримати підтримку населення.

Про це у коментарі Guildhall заявив член парламенту Великобританії від Консервативної партії Боб Блекман.

"Я засмучений ситуацією, яка склалася в Україні, і вражений діями путінського режиму. Путін пішов на аморальний та незаконний напад на український народ, внаслідок якого страждає і сама Росія. Я підтримую введення жорстких санкцій і вважають, що ізоляція Росії має посилюватися всіма можливими методами, поки не припиниться ця нелюдська війна і не буде повалено путінський режим", — заявив політик.

"Заява Лаврова (про можливе зняття санкцій – ред.) – це відчайдушна спроба заручитися підтримкою населення Росії. З такими санкціями економіка Росії впаде набагато швидше, ніж Захід відчує на собі якийсь їхній вплив. Я не сумніваюся, що Великобританія як мінімум збереже такі санкції або ж запроваджуватиме жорсткіші, доки Україна знову не зможе жити вільно. Після дій путінського уряду неможливо будь-коли повернутися до нормального життя, як припускає Лавров. Незаконні та віроломні дії Росії ще довго будуть засуджуватись", — вважає він.

"Я повністю підтримую позицію про те, що санкції не можуть бути зняті до виведення військ РФ з України. Поки Росія повністю не деескалює ситуацію, вона буде під санкціями. І навіть після деескалації я вважаю, що деякі з них залишаться діючими. Наприклад, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відмовився брати на себе зобов'язання зняти санкції з Росії у разі припинення вогню або укладання мирної угоди після вторгнення в Україну", — підсумував Боб Блекмен.

Напередодні глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що розраховує на послаблення санкцій проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «Британський парламентар заявив, що санкції не буде знято до виведення війск РФ з усієї України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі