вівторок, 09 серпня 2011 16:17

Бразилія готова дати гроші на розробку Чорноморського шельфу

Бразилія готова дати гроші на розробку Чорноморського шельфу

Найбільша газова компанія Бразилії Petrobras зробила офіційний запит на інформацію про стан родовищ шельфу Чорного моря і готова на значні інвестиції в цю галузь.

Про це заявив посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло на зустрічі з міністром екології та природних ресурсів України Миколою Злочевським, повідомила прес-служба Мінекології.

Головною темою зустрічі була перспектива залучення бразильських інвестицій в українську геологію та можливість створення спільних підприємств з виробництва біопалива.

"Бразилія є одним зі світових лідерів з сфері глибоководного буріння. Ми сподіваємося, що бразильські інвестиції будуть залучені до освоєння шельфу Чорного моря", - зазначив Злочевський.

Він також підкреслив, що для пропозицій інвесторів відкриті два родовища сланцевого газу - Олеське та Юзівське.

В свою чергу, Круз-де-Мелло повідомив, що Petrobras вже зробила офіційний запит на інформацію про стан родовищ шельфу Чорного моря, і готова на значні інвестиції в цю галузь.

Крім того, посол звернув увагу на зацікавленість Petrobras у створенні в Україні спільного підприємства з виробництва біопалива.

"Таке підприємство могло б задовольнити не тільки потреби України, а й експортувати значну частину своєї продукції до Євросоюзу", - заявив Круз-де-Мелло.

Посол Бразилії запросив Злочевського відвідати його країну з робочим візитом для проведення безпосередніх переговорів з потенційними інвесторами. Сторони домовились, що цей візит буде здійснено найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Бразилія готова дати гроші на розробку Чорноморського шельфу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі