понеділок, 18 липня 2022 15:50

Борги за комуналку: Верховна Рада підтримала заборону на стягнення

Борги за комуналку: Верховна Рада підтримала заборону на стягнення
Верховна Рада підтримала законопроєкт 7531 у першому читанні. Фото: УНІАН

У понеділок, 18 липня, Верховна Рада в першому читанні підтримала заборону на примусове стягнення боргів за комунальні послуги.

За відповідний законопроєкт 7531 проголосували 287 народних депутатів, повідомив нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Платежі окупантам не закривають борги за комуналку – роз'яснення для захоплених територій

Законопроєкт пропонує на період воєнного стану зупинити примусове виконання рішень про стягнення боргів за комуналку з фізичних осіб.

Раніше ця норма діяла щодо підприємств оборонно-промислового комплексу, органів військового управління, військових частин, вищих навчальних закладів, установ та організацій Збройних сил України.

Компанії-постачальники не нараховуватимуть плату за комунальні послуги споживачам, які були відсутніми понад місяць. Свою відсутність абонент має підтвердити відповідним документом.

Люди мають звернутися до постачальників послуг, щоб їм не робили нарахування. Це не стосується приміщень, обладнаних лічильниками, потрібно ці показники подавати. Тобто повторювати ті, які були раніше. Це не поширюватиметься на послугу управління багатоквартирним будинком, і не стосуватиметься послуг на тепло.

Зараз ви читаєте новину «Борги за комуналку: Верховна Рада підтримала заборону на стягнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі