середа, 05 квітня 2017 14:24

Борги за комуналку пропонують списувати з банківських карток

Автор: Ukr.Media
  Борги за комуналку пропонують списувати з банківських карток
Борги за комуналку пропонують списувати з банківських карток

Судова реформа передбачає спрощений процес стягнення з боржників коштів за комунальні послуги.

У Верховній Раді намагаються внести законопроект, в якому передбачено автоматичний арешт коштів, пише 112.

Система арешту зможе отримати доступ до рахунків громадян і заарештувати їх, якщо кредитор звернеться до суду. Під удар потраплять і комунальні борги, які ростуть щомісяця.

Арешт коштів здійснюватиметься винятково у межах суми, зазначеної у виконавчому документі.

У законопроекті йдеться про розкриття банківської таємниці. Хочуть додати такий пункт: "інформація про юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками суду або державному виконавцю у зв'язку з виконанням рішення про арешт коштів".

У чинному на цей момент законодавстві такої норми немає. Якщо закон приймуть, у боржника не буде жодних банківських таємниць від суду. Стягнути з них щось без згоди власника сьогодні проблематично.

Боржник має термін до 20 днів, щоб оскаржити рішення. Якщо він не скористається своїм правом, судовий наказ набирає чинності. Згоди відповідача на списання його коштів не потрібно. Водночас страховкою є жорстке розпорядження про автоматичний арешт винятково суми боргу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві комунальники погрожують відбирати житло у боржників

З початку 2017 року кияни заборгували за опалення 896,8 млн грн. На 1 лютого борг за тепло і гарячу воду становив 4,7 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Борги за комуналку пропонують списувати з банківських карток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі