пʼятниця, 27 травня 2011 16:23

Бойко придумав, як можна конкурувати з російською газовою "трубою"

Бойко придумав, як можна конкурувати з російською газовою "трубою"

Зростання темпів модернізації газотранспортної системи, відкритість та надійність зменшують шанси на спорудження "Південного потоку" - прямого конкурента українського маршруту транзиту газу в Європу.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко, передає прес-служба відомства.

"Для нас дійсно "Південний потік" - це загроза наших національних інтересів і ми будемо завжди виступати проти нього. Більше того, ми бачимо, що позиція Європи останнім часом вже далека від тих "рожевих" очікувань, які були раніше. Тому, чим більше ми будемо модернізувати свою ГТС, тим більше ми будемо відкриті, показувати свою надійність, тим менше шансів реалізуватися "Південному потоку", який спрямований на те, щоб осушити нашу ГТС", - наголосив він.

Бойко повідомив, що модернізація української газотранспортної системи за участю фінансових установ Євросоюзу розпочнеться у середині червня 2011 року. Реконструкція вітчизняної ГТС розпочнеться з трубопроводу Уренгой-Помари-Ужгород. Для участі у зварюванні "золотого стику" в Україну прибуде комісар ЄС з питань енергетики Гюнтер Оттінгер.

"Перший стик буде зварений в середині червня, сюди спеціально приїжджає єврокомісар по енергетиці ми починаємо модернізацію Уренгой-Помари-Ужгород. Це перша частина модернізації нашої ГТС за участю міжнародних фінансових установ з Євросоюзу", - повідомив Бойко.

Міненерговугілля запевняє, що Україна й надалі буде дотримуватися партнерських зобов'язань та залишатиметься надійним транзитером російського газу в країни ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Бойко придумав, як можна конкурувати з російською газовою "трубою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі