середа, 20 квітня 2011 14:21

Путін хоче прорубати вікно у Європу газовою "трубою"

Путін хоче прорубати вікно у Європу газовою "трубою"

Газопровід "Північний потік" реалізує стратегічну мету Росії щодо виходу на ринки збуту і усуває транзитні ризики, що виникли після розвалу СРСР.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін, виступаючи в Держдумі з доповіддю про роботу уряду.

"Колись Петро I прорубував вікно в Європу. Для чого? Перш за все для здійснення економічної діяльності та торгівлі. Нам з погляду виходу на зовнішні ринки кватирку закрутило. Складно стало через транзитні країни проходити", - нагадав він.

"Для нас вкрай важливо мати прямий вихід на ринки для збуту наших традиційних товарів. Це наш стратегічний вибір і ми будемо до нього рухатися. Ми не будемо зачіпати інтереси транзитних держав", - підкреслив російський прем'єр.

На думку Путіна, "з урахуванням того, що зараз відбувається в Європі після катастрофи на Фукусіма-1 потреби в енергетичному секторі будуть тільки зростати".

Він нагадав, що "уряд Німеччини, наприклад, ухвалив рішення про те, щоб поступово закривати атомні електростанції, і в інших країнах Європи такі ж тенденції відбуваються".

"Потреба в енергетичних ресурсах буде зростати. Й інфраструктурні проекти будуть затребувані - будемо їх розвивати", - запевнив він.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче прорубати вікно у Європу газовою "трубою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі