середа, 12 жовтня 2016 17:12

Бізнес на продуктах окупився за рік
6

Бізнес на десерті та сушеному м'ясі окупився за рік. Про це розповіла співвласниця бізнесу Тетяна Ткаченко. Вона з чоловіком Дмитром та одногрупником Віталієм відкрили бізнес на сушеному м'ясі, лимонному курді і оригінальних солях.

"Коли жили в Луганську до кулінарії не мала жодного відношення. Я працювала в банківській сфері, чоловік мав власний будівельний бізнес, - розповідає Тетяна. - Займатися кулінарією почали випадково. Коли думали чим себе зайняти після переїзду у Київ. Сиділи на сайтах, шукали інформацію і вийшли на проект "Місцева їжа". Написали їм, запропонували свій лимонний курд. До того я варила цей десерт на основі заварного крему і фруктового соку у Луганську, але виключно для своїх потреб. Могли пригостити друзів. Ми занесли на пробу порцію курду, їм сподобався і цей десерт включили у проект".

Тетяні замовили партію в 100 примірників курду. Його розлили в скляні баночки по 100 мілілітрів.

"Після цьогоми вирішили зробити кулінарний бізнес на оригінальних стравах. Так ми знайшли ароматні солі, які використовують у Німеччині. Перш ніж запустити проект ми довго вивчаємо в інтернеті попит на той продукт, - додає жінка. - Солі на свій страх запустили одразу чотири види — малинову, часниково-базилікову, білу та томатну. Це сіль у поєднанні з сушеними травами, овочами й фруктами. Сушить її партнер у Харкові, він має сушільню."

Проект назвали "Гурманьяки". У нього вклали 130 тисяч гривень грантових грошей. За ці гроші взяли в оренду приміщення та закупили необхідне обладнання для корвокінг- кухні. Її можна взяти в оренду, там зварити варення або приготувати випічку. Торік компанія запустила в продаж сушене м'ясо бітлонг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донеччанка розповіла, які шуби купують цього сезону

"Найпопулярніша у нас сіль. За рік продали 150 кілограмів. Вона продається незалежно від сезону. Курд не літня страва. Її починають купувати з жовтня до березня. М'ясо ще випробовуємо, бо лише рік як запустили, - пояснює Тетяна. - Наші доходи на трьох в прибуткові місяці становлять 20-30 тис гривень. Влітку менші".

Кулінарні страви компанія продає у соцмережі, на виставках та фестивалях. Зараз мають домовленості з магазинами в Миколаєві й Дніпрі. Курд коштує 50 грн за баночку 200 грам. Солі - від 35 до 50 грн. Найдорожча — малинова. М'ясо продають порціями по 100 грам. Найдешевше — курятина, 35 грн/100 гр, найдорожче — телятина, 50 грн/100 гр.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес на продуктах окупився за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі