четвер, 12 вересня 2013 17:18

Без МВФ Україні гроші не дасть ні Європа, ні Світовий банк - експерт

Без МВФ Україні гроші не дасть ні Європа, ні Світовий банк - експерт
Дмитро Боярчук: Донори такого рівня намагаються виступати "єдиним фронтом". Фото: golos.ua

Заява посла Європейського Союзу Яна Томбінського про те, що Україна зможе отримати фінансову допомогу від ЄС, якщо відновить співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ), цілком закономірна.

Таку думку висловив виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень Дмитро Боярчук у ефірі Першого ділового каналу.

"Річ у тім, що донори такого рівня намагаються виступати "єдиним фронтом" ... Як правило, якщо МВФ не дає гроші, то їх не дають ні Світовий банк, ні Європейський банк реконструкції та розвитку, ні Європейський союз ... Не можна сказати, що, наприклад, підписання угоди про асоціацію з ЄС відкриє нам шлях до потоку грошей від європейських донорів", - сказав Боярчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські міліціонери замовили комп'ютерів на 346 тисяч

Нагадаємо, 25 лютого Україна і ЄС підписали угоди про виділення Києву макрофінансової допомоги в розмірі 610 млн євро.

Меморандум про взаєморозуміння передбачає виділення траншів кредиту в розмірі 100, 10, 250 і 250 млн євро.

Документ також визначає умови виділення коштів: перший транш допомоги буде надано після набрання чинності Меморандуму, Кредитної угоди і виведення Європейської комісії про задовільний ході реалізації домовленостей з МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Без МВФ Україні гроші не дасть ні Європа, ні Світовий банк - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі