пʼятниця, 23 листопада 2012 14:10

Азаров пообіцяв, що харчі подорожчають на 2%, а ВВП виросте аж на 3%

Азаров пообіцяв, що харчі подорожчають на 2%, а ВВП виросте аж на 3%
Микола Азаров заявив, що уряд розраховує на помірну інфляцію у 2013 році. Фото: kmu.gov.ua

Зростання валового внутрішнього продукту у 2013 році становитиме близько 3%.

Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час привітання творчого колективу інформаційного агентства "Інтерфакс Україна" з 20-річчям заснування.

"Ми розраховуємо, що ми матимемо зростання валового внутрішнього продукту приблизно 3%. При оптимістичній ситуації – буде більшим. Якщо ж кон'юнктура на світових ринках не зміниться, то зростання ВВП буде трохи меншим, можливо 2,4-2,5%", - сказав Азаров.

За його словами, уряд розраховує на помірну інфляцію у 2013 році та не допустить дефляції.

"У наступному році ми активно кредитуватимемо реалізацію масштабних проектів, кредитуватимемо економіку", - пояснив Азаров.

Він підкреслив, що через це інфляція може трохи зрости.

"Людям цього боятись не варто, оскільки можуть незначно зрости ціни на промислові товари. По продовольчій групі я не думаю, що будуть якісь значні інфляційні сплески, можливо буде 1-2%", - сказав прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіка України виросте лише на 1% або навіть менше - прогноз

Азаров наголосив, що зараз уряд погоджує макроекономічні показники 2013 року з МВФ.

"У нас є своє бачення, як буде розвиватися економіка України у наступному році; у Міжнародного валютного фонду є своє бачення. І якраз зараз відбувається процес зближення позицій", - підсумував Азаров.

Нагадаємо, ВВП України в третьому кварталі 2012 року впав у порівнянні з третім кварталом 2011 року на 1,3%, тоді як в першому кварталі зростання становило 2%, у другому - 3%.

Зазначимо, за офіційними даними в жовтні індекс споживчих цін не змінився порівняно з попереднім місяцем і відповідним місяцем минулого року. Базова інфляція в жовтні становила 0,1%, проте в річному вимірі вже понад рік триває її зменшення.

Зараз ви читаєте новину «Азаров пообіцяв, що харчі подорожчають на 2%, а ВВП виросте аж на 3%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі