четвер, 23 квітня 2020 17:23

Автогаз продовжує дешевшати

Автогаз продовжує дешевшати
Автогаз подешевшав до 9 грн/л. Фото: today.ua

Середня по країні ціна скрапленого газу на АЗС опустилася до 9,00 грн/л, що є мінімальним значенням з липня 2016 р., свідчать дані щоденного цінового моніторингу "Консалтингової групи А-95".

23 квітня мережа Glusco знизила ціни в усіх регіонах присутності на 1 грн/л — до 7,95 грн/л. У більшості регіонів це мінімальна ціна автогазу серед усіх роздрібних мереж, що підлягають моніторингу. У столичному регіоні нижче ціни Glusco торгують тільки "Авантаж", МОТТО і Mango.

Продовжує знижувати ціни й консолідована мережа групи "Приват". 23 квітня в середньому по країні газ у цій мережі подешевшав на 25 коп./л — від 15 до 60 коп./л залежно від регіону. Мінімальний рівень цін "Приват" утримує в Чернігові — до 7,80 грн/л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафта пішла в мінус. На заправці буде безкоштовний бензин? Ні. Пояснюємо - чому

"БРСМ-Нафта" також у деяких регіонах пішла на зниження в межах 10-60 коп./л, середня ж ціна по країні зменшилася на 15 коп./л, до 8,86 грн/л.

Продовжує дешевшати газ і в регіональних мережах - "Паралель", "Род-Нік","Рур груп"

Ціни газу на нелегальних АЗС, за словами учасників ринку, варіюються в межах 7,60-7,80, залежно від регіону.

Через карантин обсяг роздрібної реалізації газу впав на 20-30%, за оцінками учасників ринку. На початок квітня профіцит на ринку ЗВГ оцінювався трейдерами в 20-25 тис. т. За перші дві декади квітня в Україну імпортовано 67,8 тис. т скрапленого газу, що на 5% менше, ніж за аналогічний період березня.

Зараз ви читаєте новину «Автогаз продовжує дешевшати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі